logo stichting CPCT

logo ontwerp, huisstijl

2018 stichting CPCT

Op verzoek van de GM heb ik het logo van het CPCT een beetje opgefrist en het woord stichting toegevoegd.

Van de CPCT website: We weten tegenwoordig veel meer over hoe kanker werkt. Maar we weten nog niet goed hoe we kanker het beste kunnen behandelen. We kiezen nog steeds een behandeling die voor de meeste mensen met dezelfde vorm van kanker werkt en niet is afgestemd op de individuele patiënt. Het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT) probeert hier verandering in te brengen. Door het genetische materiaal, het DNA, in de kanker nauwkeurig te analyseren, kunnen we in de toekomst voor elke patiënt een behandeling op maat aanbieden.

De gekozen letter lijkt eenvoudig maar het heeft aan de buitenkant afgeronde hoekjes en binnenin strak. In het doorgaande schrift (zoals de onderste regel ) zie je dat het heel vriendelijk oogt door de ronde vorm en de schuine afsnijding aan de uiteinden waardoor de c,e en t elkaar een beetje “vasthouden.” Stichting staat geschreven in een italic versie van dezelfde familie.

De DNA streng verbeeld het personalized deel van het onderzoek en de spiraal staat er als herinnering aan de vingerafdruk van het oude logo en als een soort benadrukking van het doel (convergerend en ook een soort dartbord). Het DNA komt ook uit de C die voor cancer staat.

dit was het oude logo: